|
Diskusné fórum
Vladimír Tomčányi - Milí spoluobčania,
ako každý rok, tak aj tento, organizujeme JARNÚ BRIGÁDU za účelom vyčistenia a zveľadenia našej obce a jej okolia. Brigáda sa uskutoční v sobotu dňa 24.3.2012. Zraz o 8.30 na Kostolnom námestí (zhromažďovacia plocha pred Potravinami Vančo). Budeme čistiť pobrežie Váhu, budeme vysádzať dreviny. Prineste si: 1. chuť meniť našu dedinu k lepšiemu 2. rýle, lopaty alebo motyky Zvlášť by sme chceli vyzvať občanov, ktorí sa do dediny prisťahovali, aby si ju vzali „za svoju“ a prišli pomôcť. Je to naša spoločná dedina a ako sa o ňu postaráme, takú ju budeme mať – alebo podľa slovenského príslovia: Ako si ustelieme tak budeme spať. Ďakujeme každému kto neostane ľahostajný.
Vladimír Tomčányi - 25.01.2012 | Odmena 200 Eur. V noci z utorka na stredu (z 24 - ho na 25 - ho januára) zatiaľ neznámy páchateľ rozbil sklenenú výplň na autobusovej zastávke v Dolnej Strede. Je to už druhý prípad za posledný mesiac. Vypisujeme odmenu 200 Eur za informácie, alebo svedectvo, vďaka ktorému bude páchateľ usvedčený.Bližšie informácie u starostu, na OcÚ, alebo u členov Komisie pre životné prostredie. Starosta - K príspevku Admina toľko, že touto cestou by som chcel požiadať človeka, ktorý atakuje server na ktorom máme doménu aby bol "taký láskavý" a nerobil našej obce zle. Verím, že náležité konsekvencie budú vyvodené aj voči tomuto človeku........ Admin - ----- Originálna správa ----- Útoky pochádzajú zo Slovenska, konkrétne zo siete poskytovateľa internetu - Slovanet. Obraciame sa na Vás z toho dôvodu, či neviete o niekom, kto by mohol mať niečo proti Vašej stránke alebo obci. Pomohlo by nám to pri riešení tohto problému, keďže sme v tejto veci začali jednať i po právnej stránke. Vysvetlenie a komentár pána starostu budú uverejnené v blízkom čase vo fóre. Starosta - Martin o temíne Vianočného turnaja sa bude rpozhodovať na zajtrašom Obecnom zastupiteľstve. Starosta - Dobrý deň Patrik. Všetko je na internete a je možné si to naštudovať a taktiež porovnať. Obec hospodárila a hospodári s vyrovnaným rozpočtom, čo je možné si ako som uviedol naštudovať a porovnať. Nájdu tam občania aj správu audítora, ktorý dáva nezávislý pohľad na vedenie účtovníctva obce. Čo sa týka úverových zdrojov, ktoré boli prijaté v roku 2011 tak 2 z nich sú kryté zmluvou o NFP (Kostolné námestie a Dom smútku) a do konca roka má byť podpísaná aj zmluva o NFP aj na tretí úver (Telocvičňa). Tieto sa do zadĺženosti obce nezarátavajú v zmysle zákona o rozpočtových pravidlách. Jeden úver a to na prístavbu schodiska je rozvrhnutý na splácanie do konca roka 2014, kedy sa končí volebné obdobie súčasnej samosprávy, aby nezostali po nej dlhy. Obec sa v minulom období vysporiadala aj s dlžobami predchádzajúcej samosprávy vo výške 60 tis. Eur (za ul. Školskú). Toľko k hodnoteniu končiaceho sa roka. Či sa niečo zmení pre občanov dnes povedať neviem, nakoľko Rozpočet na rok 2012 je v pripomienkovom konaní a doposiaľ neboli vznesené žiadne pripomienky k jeho návrhu. Toľko v kocke k Tvojmu príspevku. Prajem pekný deň.
Patrik Války - Dobrý deň,
nakoľko sa neviem zúčastniť najbližšieho zasadnutia OZ a má sa na ňom schvalovať rozpočet obce na roky 2012-2014, chcel by som sa spýtať pána starostu, príp. pánov poslancov či by nemohli všetkým občanom Dolnej Stredy zhodnotiť ten uplynulý rok 2011 z pohľadu rozpočtu a taktiež nejaký ich komentár k novému rozpočtu pre rok 2012. Či sa bude niečo pre občanov meniť, či sa budú zvyšovať, príp. znižovať poplatky alebo dane a tak podobne, aby sme poznali aj ich názor. Veľmi pekne ďakujem! PV Martin Šemelák - Zdravím chcel by som sa spytať kedy bude vianony turnaj v ping-pongu? David Sliz - Pri tomto ostava iba jedine skonstatovat ze tisic ludi tisic nazorov. Ani v jednej obci alebo meste na svete nebude platit pravidlo ze ak sa nieco urobi tak budu vsetci uneseny z toho ako to vypada mne sa osobne tiez ten park nepaci ale co uz.Zostava verit ze tak ako to bude tak to bude prospesne ako pre obcanou tak i pre obec.Starosta ak mame v obci tolko stavitelov a podobne preco nevipisat verejnu sutaz na zlepsenie zivota v obci da sa to na schvalenie dostanu dotacie a potom sa uvidi ako to kto a az kam dotiahne nech sa prezentuju niektory nespokojny obcania vesnicky me strediskove.Otazka predsa sa len jedna aj odomna po ukonceni projektu namestie bude ta cesta vedena ako jednosmerka?Alebo pre jednu rodinu dialnica? Starosta - Ahoj Tomáš. Myslím, že Ťa môžem takto familiárne osloviť, nakoľko sa nepoznáme pár dní ale omnoho dlhšie. K Tvojmu holému skonštatovaniu Ti odpoviem nasledovne, a vôbec nemám záujem ovplyvňovať Tvoj názor ale ja budem tiež iba holo konštatovat. Pri celej „Rekonštrukcii kostolného námestia“ som ako starosta tejto obce zažil iba jednu veľkú radosť a to bolo vtedy keď som podpísal zmluvu o poskytnutí NFP s presvedčením, že do obce dostaneme 19.000.000.- Sk a obec bude krajšia. Od tohto dátumu zažívam iba samú kritiku a zisťujem, že v obci máme toľko stavbárov, ochrancov prírody, dopravných inžinierov, statitkov, a všetkých ostatných odborných profesiíí, že som z toho unesený. Len si kladiem otázku, kde všetci boli a kde sa nachádzali, keď sa na mimoriadnom zastupiteľstve v roku 2008 schvaľoval tento projekt. Keď by si tam bol tak by si si možno pamätal, že tá plocha bola plánovaná v prípade potreby aj ako parkovacia pre osobné motorové vozidlá. Tá potreba nastala práve na tú akciu ktorú spomínaš vo svojom príspevku, nakoľko firma ProCs uhradila obci sumu 500.- € za prenájom verejného priestranstva a za využitie parkovacích miest a aj Tebou spomínanej plochy. Okrem toho prispejú ŠK sumou 350.- €. Je to málo, je to veľa ? Je to uhol pohľadu. K situácii s Tvojim parkovaním by bolo dobré či vieš koľko ubudlo parkovacích miest keď to tak presvedčivo konštatuješ. Celé námestie je do 28. februára 2012 staveniskom podľa zmluvy o dielo a pri troche chcenia si mohol a môžeš parkovať vo dvore aj teraz a aj vtedy ako si na Martina písal svoj príspevok. K tomu tankodrómu toľko, že „Zóna 30“ má možnosti ako ju dosiahnuť zákonným spôsobom a to sú spomaľovače ktoré sú tam nainštalované ako cestné teleso. Ale vrátim sa ku kritike jednotlivých obyvateľov, ktorí tam bývajú ale aj tých ostatných. Táto obec je miestom, kde žijeme všetci a budú žiť aj po nás ale keď je čas ovplyvniť rozhodovanie Obecného zastupiteľstva, prípadne starostu tak na zasadnutiach je minimálna účasť a za podľa Teba „nevydarenú“ rekonštrukciu námestia by nemalo niesť zodpovednosť iba Obecné zastupiteľstvo prípadne iba starosta, ale aj každý jednotlivý občan a to z toho dôvodu podľa môjho názoru, že sa aktívne nezapájal do života obce a neovplyvňoval ho svojou účasťou na ňom..... Dnes s odstupom času iba holo konštatujem, tak ako Ty, že keby som vedel „ čo mňa ako osobu čaká“ pri tomto projekte tak tú zmluvu o poskytnutí NFP nepodpíšem a to som sem nemohol vyjadriť všetky problémy, ktoré sa s čerpaním známych „eurofondov“ spájajú. Rád Ťa oboznámim osobne aj s ďalšími úskaliami tohto projektu pri osobnom stretnutí ak o to budeš mať záujem.......
Tomas Polak - Dobry vecer, v prvom rade chcem iba poznamenat, ze toto nie je staznost ale iba hole skonstatovanie reality. Dnes je Martina. Mal prist na bielom koni, ale neprisiel. On prisiel na novych tatosoch (autach) a nie hociakych. A zaparkoval ich rovno na zhromazdovaciu plochu na kostolnom namesti. Slavnostne otvorenie rekonstrukcie ako sa patri. Len som sucho skonstatoval, ze oni aspon maju kde zaparkovat. Ja sa uz mesiac nemozem dostat do dvora, pretoze prioritne bolo asi dokoncit cestu pre tuto akciu. To ze ubudlo parkovacich miest je zrejme. Vacsina aut totiz parkuje na novovybudovanom chodniku pretoze stare parkovacie plochy jednoducho zmizli. Ale aspon budeme drzat svetovy rekord - 7 spomalovacov na 300m cesty - takyto tankodrom sa len tak nevidi. Bohuzial sa stale coraz castejsie stretavam s nazorom, ze ta rekonstrukcia je nevydarena (je to aj moj nazor). Ci uz z estetickeho alebo praktickeho hladiska. Obavam sa, ze lavicky, kricky a podobne doplnky uz celkovy dojem nezachrania. A najväcsi paradox je, ze ked auto stoji na prijazde pred domom, tak zabera priestor na starom aj novom chodniku! Pekny vecer Tomas
Juraj Mikuláš - Dobrý deň. Fotografie z vypustenia VN Kráľová nájdete na Facebooku na stránke Dolná Streda 4EvEr. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150428496404458.421223.235567454457&type=1 Starosta - Danka ten neporiadok je od včera odstránený a je upratané. Bohužiaľ v skutočnosti nie sú možnosti monitorovať toto ihrisko kamerou, ale tí ktorí ho systematicky ničia zrejme nemajú čo robiť so svojou "nadbytočnou" energiou. Dana Belakova - Dobry den, chcela by som sa spytat, kto ma na starosti poriadok na detskom ihrisku na barine. Uz dlhsiu dobu sa tam nachadza hrozny neporiadok. V pieskovisku a v jeho okoli su pohadzane a polamane dosky a samozrejme nechybaju ani smeti. Skor mi to pripada tak, ze starsia mladez si zmylila detske ihrisko urcene pre deti s miestom na vybijanie svojej prebytocnej energie. My mamicky sa tam bojime chodit a dat hrat nase deti do pieskoviska, aby sa nahodou na niecom nepichli alebo nedorezali. Je mozne odstranit tento neporiadok, aby sa nase deti mali kde hrat bez toho, aby si ublizili? Dakujem Starosta - Ďakujem za podnet. Kanalizačná vpusť je na mieste, nakoľko ju bolo treba dať vyhotoviť. V poslednej dobe je to štvrá a niekomu naše poklopy pomáhajú prežiť...... Ivana Beňová - Na Galantskej ul. oproti obchodu je strom a pod ním je nekrytý kanál.Bolo by načase s tým niečo urobit,kým tam niekto nespadne! Juraj Mikuláš - Dobrý deň. Pred nedávnom som počul, že v pláne rekonštrukcie Kostol. nám. neni započítané odstránenie chodníku popri domoch a obec si odstránenie tohoto chodníku musí odstrániť na vlastné náklady. Tým že budú 2 chodníky nedaleko seba, mohól by byť 1 určený pre cyklistov a druhý pre chodcov, pokým starý chodník obec neodstráni. Tým by sa aj odľahčila premávka na jednoprúdovej ceste. Ivet Križanová - Dobrý deň, hoci mám len 17 ale rada by som sa tiež vyjadrila k stavbe nášho nového parku. V našej obci sa pokiaľ ja žijem nič podobné stavať nikdy nezačalo,až teraz, všetci sa sťažovali, že sa nič nerobí, nikto neplní svoje poslanecké sľuby. Konečne sa skupina ľudí spojila, aby sme boli niečím výnimoční od iných dedín v okolí. Teraz im však vadí chvíľu rozbitá cesta, či to, že nebude na priestore 1m x 1m päť stromov. Hlavne, že niektorí tí čo sú najmúdrejší neovládajú ani gramtiku z piatej triedy. Ďakujem. Michaela Chmelárová - Dobrý deň, chcem poďakovať človeku, ktorý je zodpovedný za nový prechod pre chodcov na križovatke ciest Váhovská - Záhumenská. Super nápad, super robota. Ten prechod tam chýbal niekoľko rokov. Ďakujem za bezpečnejšie prejdenie cez cestu. David Sliz - Smerom od zelenky na Kostolne namestie dajte aspon tabulu ze je vyfrezovana cesta je tam jama vdaka ktorej som si poskodil koleso aj prednu napravu skoda cca 450 eur dakujem pani mudrci co to tam robite samozrejme ze budem ziadat nahradu skody pretoze to tam neni absolutne oznacene!!!!!!!!!!! Vladimír Tomčányi - Vážený pán Ing.arch. Radovan Vranka, súhlasím s Vami, že tragické môže byť keď tvoria architektúru laici, ale myslím si, že tragické môže byť aj keď tvoria architektúru odborníci so vzdelaním. Stačí sa poprechádzať po Seredi, alebo po Petržalke. Pod architektúrou ( ak sa to tak dá nazvať) Petržalky a Serede sú podpísaní odborníci s titulom Ing.arch. Preto sú a budú pre mňa dôležité okrem vzdelania aj, a predovšetkým referencie. Čo sa týka výberových konaní : zažil som výberové konanie na to, kto bude robiť výberové konanie a na konci tejto tortúry trvajúcej niekoľko mesiacov bol výber najnižšej ponuky. Ja si najlacnejšie topánky nekupujem a predpokladám, že ani Vy. Čo sa týka sľubov: pokiaľ Vám niektorí poslanci niečo nasľubovali , tak si to s nimi vydiskutujte. Ja som medzi nimi nebol a jediný sľub, ktorý ma zaväzuje, som dal tejto obci ako poslanec a to, že budem obhajovať záujmy Dolnej Stredy podľa svojho svedomia. To aj robím. Možno sa mýlim, možno sa mýlite Vy. Čas ukáže... Ale neodpovedali ste mi na môj návrh, preto ho píšem ešte raz: „Treba počkať na dokončenie celého námestia vrátane zelených úprav a fontány. Potom môžeme zorganizovať anketu ohľadom spokojnosti, alebo nespokojnosti občanov s obnovou Kostolného námestia. Ak bude väčšina občanov nespokojná, odstúpim z poslaneckého postu.. Ak bude väčšina občanov spokojná, čakám Vašu pravidelnú účasť na brigádach za účelom zveľadenia našej obce.“ S pozdravom Mgr.art. Vladimír Tomčányi
radovan vranka - Pán Tomčányi, myslím, že povedať svoj názor na veci verejné môže prakticky každý, a dokonca nemusí byť rovnaký ako ten váš. A o architektúre môžu diskutovať aj laici, obyčajný ľudia bez patričného odborného vzdelania, a nemusia mať ani jeden semester architektúry, pretože architektúra je vec verejná ( tak ako aj politika ). Tragické je, keď laici architektúru „tvoria“ resp. o nej rozhodujú. To väčšinou dopadne zle.... Zrejme si nebudeme rozumieť, pretože hovoríte, že sa vybrali projektanti ( možno viacerí ), ktorý predložili viaceré návrhy, z ktorých ste vyberali, ktorý sa zrealizuje. Ja tvrdím, že mali viacerí projektanti anonymne predložiť súťažné návrhy riešení, z ktorých mala odborne „podkutá“ porota vybrať ten najlepší.... mali ste vypísať anonymnú verejnú súťaž návrhov riešenia. Podľa mňa pri nakladaní z verejnými prostriedkami je to skoro povinnosť. Vy ste vyberali projektantov a nie riešenia. A nehovorte prosím o „predchádzajúcom“ vedení obce, keď to dnešné je prakticky identické ( starosta ten istý, poslanci 6 z 9 ). Neviem ale, čo Vás na mojom príspevku urazilo, mňa uráža, keď mi starosta a niektorí poslanci do očí na základe „chlapského slova“ niečo nasľubujú, a potom je všetko inak.... S pozdravom Ing. arch. Radovan Vranka Peter Novák - admin - dik. Podla nacrtu to nevypada spatne. Takze uvidime. Verim, ze to bude pekne. Juraj Mikuláš - Dobrý deň .
Vopred za odpoveď ďakujem. Admin - Vizualizácia rekonštrukcie námestia sa nachádza v sekcií Obecný úrad > Úradná tabuľa pod názvom Rekonštrukcia kostolného námestia - situačný výkres. Peter Novák - Pan Tomcanyi, bolo by mozne dat aj na web stranku nejake dokumenty o tejto rekonstrukcii? Napr. nejaku vizualizaciu, alebo akoby som to nazval.. Zial, nemam cas a ani moznost navstivit obecny urad, kedze pocas pracovnych dni ... nestiham Vladimír Tomčányi - Nikomu neberiem jeho názor. Avšak privítal by som spôsob a kultúru vyjadrovania niektorých prispievateľov na vyššej úrovni. Človek môže napísať svoj názor aj bez toho, aby druhých urážal (píšem o Radovanovi. Vrankovi) Čo sa týka zelene na Kostolnom námestí: bude vysadených viac drevín ako bolo vyrúbaných. Pri výsadbe a výrube drevín bolo okrem iného prihliadané aj na stromy spôsobujúce alergie ( napr. brezy). Taktiež bol braný do úvahy stav zelene a vzhľad námestia v časovom horizonte 20 a viac rokov. Chcem dať na pravú mieru niekoľko neprávd, ktoré tu boli uverejnené. Nie je pravda, že ma nemrzia vyrúbané stromy. Keby človek mohol vždy voliť len medzi bielym a čiernym, bolo by to veľmi jednoduché. Myslím, že nikto z prispievateľov nebol členom zastupiteľstva a preto sa mu tak ľahko kritizuje. Je ťažké, aby sa dohodli dvaja ľudia a nieto ešte deviati (prípadne viacerí). Nie je pravda, že by sa nič nezmenilo keby sa ľudia ozvali skôr – „veď aj tak nie sú odborníci“. Ani ja nie som odborník, ale nechám si od nich poradiť. V komisii mám okrem iných aj Ing. Emila Majerníka a Ing. Slávku Lošonskú. Dnes sú už kocky hodené – môžeme si tu akurát vymieňať názory – dnes už nezmeníme nič. Na to bol čas takmer tri roky. Pamätám si, keď sme do schránok dávali pozvánky občanom, aby pripomienkovali návrh rekonštrukcie námestia, na zastupiteľstvo prišlo ani nie desať občanov. Kde boli všetci kritizujúci vtedy? Pre pána R.Vranku: Závidím Vám tú istotu, s ktorou tvrdíte, že po obnove bude námestie horšie. Asi ste vizionár, alebo máte skončené nejaké semestre architektúry. Alebo ste jedným slovom odborník na všetko, keď negujete prácu starostu, poslancov aj architektov. Dokonca si dovoľujete napísať, že za výberom architektov bolo niečo viac... Nie je pravda, že bol iba jeden návrh rekonštrukcie námestia. Keď niečo napíšete, najprv si to overte. Nie je pravda, že nový návrh je nekoncepčný. Skúste sa najprv spýtať architektov. Mňa , takisto ako takmer všetkých poslancov vrátane starostu, presvedčili. Podľa Vás schopnosť riadiť obec transparente dnešnému vedeniu obce úplne absentuje. Znova sa mýlite, pretože návrh Kostolného námestia schvaľovalo bývalé a nie súčasné zastupiteľstvo. A pokiaľ si myslíte, že treba vymeniť vedenie obce, nikto Vám v tom nebráni, máme tu demokraciu a slobodné voľby. Taktiež Vám pripomínam možnosť odvolať vedenie obce referendom, ak si myslíte, že riadi túto obec netransparentne. Poslanci, ktorí hlasovali za návrh rekonštrukcie majú moju dôveru a som presvedčený, že tak urobili podľa svojho najlepšieho svedomia. Treba počkať na dokončenie celého námestia vrátane zelených úprav a fontány. Potom môžeme zorganizovať anketu ohľadom spokojnosti, alebo nespokojnosti občanov s obnovou Kostolného námestia. Ak bude väčšina občanov nespokojná, odstúpim z poslaneckého postu.. Ak bude väčšina občanov spokojná, čakám Vašu pravidelnú účasť na brigádach za účelom zveľadenia našej obce. S pozdravom Vladimír Tomčányi Komisia pre životné prostredie David Sliz - No musim suhlasit ten park nabera realne kontury totalnej demagogie ludstva kde BETON nahradzuje zelen bravo pani architekti za tie prachy sa to fakt oplati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Peter Novák - Zatial to vypada naozaj hrozne a celou rekonstrukciou niesom ani ja nadseny. Ale nezatracujem tento projekt a radsej si pockam na vysledok. Mozno to bude stat za to. Hoci viac by uvital viac zelene ako kamennej plochy... radovan vranka - Dnes je bohužiaľ veľmi smutný pohľad na Kostolné námestie, na to barbarstvo, ktoré sa tam deje. Nie som rodený dolnostredan, prisťahoval som sa pred dvoma rokmi, no vždy som považoval priestor Kostolného námestia za jedinečný unikát, ktorým sa môže pochváliť máloktorá obec na Slovensku. Centrálny priestor vzrastlej zelene - parku, z okrajovou výstavbou prevažne rodinných domov so svätostánkom vo vrchole priestoru – úžasný urbanistický priestor, ktorý sa dnes podľa mňa nekoncepčnými zásahmi doslova likviduje.
Myslím si, že realizovaný návrh nie je iba zlý, ale absolútne nekoncepčný. Úplne ruší pôvodnú koncepciu námestia, do polohy parku vnáša spevnené plochy rôznych tvarov, zalomení, krížení a niekde až funkčno-priestorových nezmyslov, ktoré krásny jednotný priestor nezmyselne delia, členia a rozdrobujú jeho celistvosť bez pridania zmysluplného významu jednotlivým častiam či tvarom. Návrh sa stavia pôvodnému konceptu ( historicky overenému ) chrbtom, a navrhovaným riešením sa v urbanistickom návrhu vracia 30 rokov dozadu – postmoderné tvary spevnených plôch dnes už nerobia ani v treťom svete.... Všade v mestách a obciach sa snažia zelené plochy obnovovať, dopĺňať a zväčšovať a nie ich likvidovať a nezmyselne vykladať zámkovou dlažbou. Pripadá mi to ako súťaž, kto umiestni najviac spevnených plôch na trávnatú plochu – hrozné. Kvalita návrhu páni poslanci nie je v širších chodníkoch a ani v ich počte. Je smutné keď po „obnove“ bude námestie horšie ako pred ňou... Pán Tomčáni sám priznáva ako „vyberali“ projektanta. Ja mám na to jediné slovo – netransparentne. Na základe takých kritérií akože sú „naši“, sú z Dolnej Stredy a majú dobré referencie, vybralo ich zastupiteľstvo a pod. Takto by sa mohlo "vybrať" ďalších niekoľko projektantov... Toto nie je správna cesta. Vedenie obce urobilo veľkú chybu, že pri príprave tak dôležitého projektu, ktorý zasahuje do samotného centra obce, teda sa týka absolútne všetkých obyvateľov, nevypísalo verejnú súťaž návrhov riešenia priestoru Kostolného námestia. Iba prezentácia viacerých návrhov rôznych autorov by mohla predostrieť rôzne možnosti riešení, s ktorých sa mohlo vybrať to najlepšie, a nie ako teraz, realizovať zmeny podľa jediného predloženého návrhu jediného autora. Schopnosť riadiť obec transparente však dnešnému vedeniu obce úplne absentuje. Netvrdím, že to nemali robiť „vybraní“ projektanti, ale svoj návrh mali obhájiť v otvorenej transparentnej súťaži návrhov riešení. Takto sa môžeme pýtať, či za takýmto rozhodnutím neboli aj iné zámery.... Výška preinvestovaných zdrojov nehovorí nič o kvalite. A prácu nestačí iba vykonať, treba ju spraviť min. dobre, alebo radšej výborne, aby sme mali byť na čo hrdí... V prípade obnovy Kostolného námestia ale zúčastnený bohužiaľ nemajú byť na čo hrdí. Bohužial, historicky krásne námestie, ktorým sa Dolná Streda mohla pýšiť, dnes pred našimi očami nenávratne mizne, a mení sa na lunapark z 80-tych rokov minulého storočia. Škoda, obrovská hodnota je nenávratne preč ... Dolnostredania mohli byť na námestie hrdí, po „obnove“ už veru nie... |
|